Woensdagavond 29 november stemden de leden van CDA afdeling Sluis over de kandidaten lijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De opkomst op de vergadering was goed te noemen en de uitslag van de stemming voor iedereen bevredigend. De kop van de lijst, d.w.z. de eerste vijf plaatsen waarmee het CDA momenteel in de Raad en College van Sluis vertegenwoordigd is, mag gezien worden als een mix van ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en vernieuwing.

De lijst wordt aangevoerd door de huidige wethouder Peter Ploegaert uit Breskens, tevens plaatsvervangend Burgemeester.

Plaats 2 wordt ingevuld door Patricia van de Vijver-van Deursen, sinds 2 jaar zittend Raadslid,  samen met haar man werkzaam in hun constructiebedrijf en tevens actief in het bestuur van de RK Kerk.

Plaats 3 is voor Sjaak Quaak, huidig fractievoorzitter in de Raad en zeer bekend in landbouwkringen. Daarnaast maatschappelijk betrokken bij meerdere organisaties.

Op 4 Leen Kamphuis, zittend Raadslid, nestor van de fractie en in die zin onze vertegenwoordiger van de ouderen. Actief in verschillende functies binnen PKN Nederland.

Nieuw binnen ons CDA op 5  Angela Boeije uit Oostburg, 25 jaar oud en dus aanspreekbaar voor jongeren.  Maatschappelijk actief als bestuurder bij het Ledel Theater, de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen en bekend als interviewer bij Radio Scheldemond.

Met deze 5 kandidaten voorop gaat het CDA Sluis de verkiezingstijd in, hetgeen niet wil zeggen dat het vervolg van de lijst niet van belang zou zijn. Ook daarbij capabele mensen die een dienende factor kunnen zijn in advisering en ondersteuning. De gehele lijst is onderstaand te vinden.

CDA Sluis ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

CDA kandidatenlijst 2018 rev